Help! Ik word vader

Natuurlijk eerst Hoera!, maar toch ook een beetje Help! Ik word vader. Mijn vrouw is zwanger en een zwangerschap betekent nogal wat. Eerst de misselijkheid en moeheid en later de baby, luiers, korte nachten. Het Hoera! overheerst, Help! kijkt af en toe om de hoek.

woensdag, augustus 16, 2006

Oo Per

De opmerking dat mensen werken om de kinderopvang te kunnen betalen, verwacht ik niet vaak meer te horen. In de nieuwe regeling rondom kinderopvang betalen de werkgevers van de beide ouders 1/3 van de kosten en de overheid doneert ook een bijdrage. Met een niet te schandalig hoog inkomen, komt kinderopvang op ongeveer 1,40 per uur. Als je dan echt alleen voor de kinderopvang werkt, wordt je schandalig onderbetaald.

Wij willen graag een oppas thuis. Dat heeft als voordeel dat ons kind ook lekker in zijn vertrouwde omgeving blijft. Een leuke extra is dat de honden dan ook niet meer alleen zijn. We hebben twee Jack Russeltjes. Schatjes, maar soms een blok aan je been.

Ideale oplossing in onze beleving is een Au Pair. Er is alleen één drempeltje. Om in aanmerking te komen voor bijdrage in de kinderopvang, moet je gastouder geregistreerd worden bij de kinderopvangorganisatie. Dat is normaal gesproken geen probleem, de nieuwe regeling geeft je de ruimte om moeders, tantes en buurmeisjes in te schrijven. Maar als die tante nu een meisje uit het buitenland is, mag het dan ook? Daar zijn de mensen bij de kinderopvang nog niet uit. De wet wordt er nog eens even op nagelezen.

We houden u op de hoogte. Tips zijn altijd welkom. Goede Au Pairs ook.