Help! Ik word vader

Natuurlijk eerst Hoera!, maar toch ook een beetje Help! Ik word vader. Mijn vrouw is zwanger en een zwangerschap betekent nogal wat. Eerst de misselijkheid en moeheid en later de baby, luiers, korte nachten. Het Hoera! overheerst, Help! kijkt af en toe om de hoek.

zaterdag, augustus 19, 2006

8 weken

We zijn 8 weken onderweg, 20% achter de rug. Ongeveer dan, want het zolang een baby tussen de 37e en 42e week wordt geboren, wordt dat als normaal beschouwd. Voor moeders kan het niet snel genoeg gaan; de misselijkheid en vermoeidheid strijden op leven en dood om de meeste aandacht.

We spreken inmiddels over een baby van maar liefst 2 centimeter. Het skelet begint zich te vormen. Nog niet van bot, maar van kraakbeen. Het is nu dus eigenlijk een half oor, of een neusvleugel. En wat bij onze jongste hond na anderhalf jaar nog steeds niet is begonnen: de hersentjes beginnen te werken. Nu zal het tijd zijn om bij de buik Mozart te draaien en de relativiteitstheorie van Einstein voor te lezen. Dan kan ik de inschrijving voor Nyenrode alvast de deur uitdoen. Of wacht.....hij/zij heeft nog geen oren....shit.