Help! Ik word vader

Natuurlijk eerst Hoera!, maar toch ook een beetje Help! Ik word vader. Mijn vrouw is zwanger en een zwangerschap betekent nogal wat. Eerst de misselijkheid en moeheid en later de baby, luiers, korte nachten. Het Hoera! overheerst, Help! kijkt af en toe om de hoek.

maandag, augustus 28, 2006

We doen het niet....of toch

We hadden ons voorgenomen niets te kopen voor de drie maanden. De magische drie-maanden grens die klaarblijkelijk alleen in Nederland angstvallig wordt aangehouden. In alle ons omringende landen, wordt nu al uitgebreid feestgevierd, maar hier gaan we er vanuit dat het fout gaat. Wij niet, maar voor de zekerheid zouden we niets kopen tot na de derde maand. Maar ja....dan loop je door EuroDisney in Parijs en je ziet ineens een leuk Tijgetje pakje. Met voetjes en staartje inclusief. En dan ga je dus voor de bijl. En gewapend met een Tijgetje pakje (en een berepakje van de H&M opde Boulevard Haussmann, dat konden we gewoon niet laten liggen) ga je weer terug naar huis.

Daar denk je nog eens even na over je voornemen om nog niets te kopen. Je denkt: 'ach, dat ene dingetje' en je legt je twee pakjes bij het bad, de tummy tub, het behang voor de baby kamer, het ledikantje en de commode en gaat over tot de orde van de dag.